Werkwijze

Samenwerken

Als we na een prettige kennismaking of vanuit een bestaande relatie besluiten om de samenwerking met elkaar aan te gaan, kunnen we starten met een proefperiode (uren in overleg), of een klein abonnement (al mogelijk vanaf 2 uur per week). Bij een project maken we afspraken over start, afronding en geschatte urenaantal.

We bouwen de samenwerking op en investeren van beide kanten in het inwerken (dit wordt geregeld onderschat maar is een vereiste voor een geslaagde samenwerking) en de nadere kennismaking. We toetsen de besproken wederzijdse verwachtingen en gemaakte afspraken en evalueren na een maand. In de startfase kan het zinvol zijn één of enkele inwerkmoment(en) af te stemmen en kunnen we wat vaker overleggen.

Als virtual personal assistant werk ik in principe op afstand maar ik vind het waardevol elkaar ook live te spreken (bv. elk kwartaal). Het kan zijn dat het bijdraagt aan de invulling van de rol om ook af en toe op locatie te werken, dit is altijd bespreekbaar.

Flexibiliteit: op uurbasis

Een nieuwe samenwerking kan flexibel starten tenzij een klant zelf een andere wens heeft, bijvoorbeeld omdat we elkaar wel al kennen.  Bij een flexibele start worden de uren in overleg afgenomen. Het kan fijn zijn om in het begin steeds even meegenomen te worden in wat ik doe (vertrouwen opbouwen). Een concrete opdracht met duidelijke instructie, is dan erg prettig.

Ook voor een specifiek project werk ik vaak op uurbasis. Ik heb een duidelijke briefing nodig met daarin ook de relevante deadlines, zodat we een inschatting van de tijd kunnen maken. Uiteraard laat ik het op tijd weten mocht de inschatting omhoog (of omlaag) moeten.

Tarief per uur: 45 euro (exc. BTW)

Zekerheid: maandabonnement

Als we besluiten een duurzame samenwerking aan te gaan, heeft een maandabonnement de voorkeur. Ik hecht er waarde aan een stabiele klantenkring zo goed mogelijk te bedienen. Voordeel van een maandabonnement is dat ik elke maand het afgesproken urenaantal reserveer.

Er is een vertrouwensbasis waardoor we makkelijker kunnen schakelen en het is duidelijk welke werkzaamheden ik op kan pakken. Als er werkzaamheden bij zitten die ik nog niet eerder gedaan heb maar wel goed zou kunnen oppakken, ga ik die uitdaging graag aan!

Een maandabonnement kan vanaf 8 uur per maand.

Tarief vanaf 45 euro per uur (exc. BTW) afhankelijk van de werkzaamheden.